Kargaların Özellikleri Nelerdir?

Kargaların Özellikleri Nelerdir?

Karga: Besle Kargayı, Oysun Gözünü.

Kargaların Özellikleri Nelerdir Maddeler Halinde?

Karga, zekâsı ve uyumluluğu ile bilinen, yüksek sesli öten, sert pençeleri ile tanınan siyah renkli bir kuştur. Kargalar, mahsullere zarar verme konusunda çok ünlüdürler.

Yaklaşık 40 karga türü vardır. Türüne göre boyutları farklılık arz eder. 18 cm ile 69 cm arasında uzunluğa sahiptirler.

Dünyanın her yerinde çeşitli habitatlarda kargalar bulunabilmektedir. Amerikan kargası Kuzey Amerika’nın her yerinde yaşar.

Kuzgun da dünya çapında en yaygın karga türlerinden biridir. Türkiye, Kuzey Avrupa, İskandinavya, İzlanda ve Grönland’da bulunurlar; Pasifik Okyanusu’ndan Himalayalara, Hindistan ve İran’a kadar Asya’da; kuzeybatı Afrika ve Kanarya Adaları boyunca; ve Kuzey ve Orta Amerika’da Nikaragua kadar güneyde, kısacası uyum sağlayabildikleri her yerde bulunabilirler.

Kale kargalar ise diğer türlerden daha küçüktürler ve Avrupa ve Batı Asya’da bulunur.

Kargalar son derece zeki kuşlardır.

Problem çözme becerileri ve şaşırtıcı iletişim becerileri ile tanınırlar. Örneğin, bir karga ortalama bir insanla karşılaştığında, diğer kargalara insanı nasıl tanımlayacağını öğretir. Aslında, araştırmalar kargaların bir yüzü unutmadığını göstermektedir.

Birçok karga türü yalnızdır, ancak çoğu zaman gruplar halinde beslenirler. Büyük gruplar halinde yaşayan türleri de vardır.

Ayrıca kargalar, kendilerine veya yavrularına zarar veren insanlara saldırırlar.

Yavru Karga

Bazı kargalar göç ederken, bazı kargalar yaşadıkları bölgeyi terk etmez. Göç eden türler, genelde daha sıcak iklimlere göç ederler.

Kargalar ürünlere zarar vermenin yanında, mahsüllere zararlı olan böcekleri yiyerek tarıma katkı sunarlar.

Ölü hayvanları ve çöpleri yiyerek çevre temizliğine katkıları olmaktadır.

Kargalar her yerdedir, yani neredeyse her şeyi yerler. Kargalar, memeliler, amfibiler, sürüngenler, yumurtalar ve leş gibi küçük hayvanları yer. Ayrıca böcek, tohum, tahıl, fındık, meyve, böcek olmayan eklembacaklılar, yumuşakçalar, solucanlar ve hatta diğer kuşları da yerler. Ayrıca yiyecek depoladıkları da alışkanlıkları arasındadır.

Yuvalarını yüksek yerlere yaparlar. Dişileri dört ila beş yumurta yumurtlar. Kuluçka devresi 18 gündür. Dört haftada, civcivler yuvadan ayrılabilir. Kargalar türlerine göre ortalama 15 ila 40 yıl arası yaşarlar.

McGowan adlı bir kuş bilimciye göre, kargalar kimi lisans öğrencilerinden daha zekidir.

Kargalar, kendilerine ait bir ölü gördüklerinde, sürü halinde o ölü üzerinde sürü halinde uçuşurlar.

Kuran-ı Kerim’de kardeşini öldüren Kabil, onu öldürdükten sonra, çaresiz ve üzgün bir vaziyetteyken, bir karganın, diğer bir kargayı toprağa gömdüğünü görüp, kardeşini toprağa gömmeyi kargadan öğrenir.

“Kargalar Neyin Habercisidir?” gibi sorular aklınızı karıştırmasın. Çünkü ne kargalar, ne domuzlar veya ne de herhangi bir canlı lanetli değildir. Allah (cc) hiç bir canlıyı gereksiz ve lanetli yaratmamıştır. Lanet, Allah (cc)’ın Rahmetinden mahrumiyet halidir ki bu duruma ancak insanlar kendi günahlarından dolayı düşer. Bu açıklamamızdan sonra, Kargalar ölüm habercisidir gibi batıl inançlara itibar etmeyelim.

Kaynak: https://www.livescience.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.