Dünyanın Manyetik Alanı ve Kıyamet

Dünyanın Manyetik Alanı ve Kıyamet

“Güneş batıdan doğmadıkça, kıyamet kopmaz. O zaman herkes iman eder, ama imanı fayda vermez.” (Buhari, Müslim)

Yukarıda Buhari ve Müslim’den rivayet edilen kıyametin büyük alametlerinden biri olan Güneşin batıdan doğacağı ile ilgili hadise yer verilmiştir. Bu hadisi hatırlamamıza vesile olan olay ise sosyal medyada dolaşan dünyanın manyetik alanının Kanada’dan Sibirya’ya doğru kayacağı ile ilgili haber ve yorumlardır.

Öncelikle elimizde ki pusulalar, jeolojik kuzey ile manyetik kuzey baz alınarak bugünkü ayarlaması yapılmıştır. Yani Manyetik alanın yer değiştirmesi demek pusula ayarlarının yeniden ayarlanmasını gerektirir.

Dünyanın Manyetik Alanı Neden Değişiyor?

Dünyanın çekirdeğinde eriyik halde büyük bir demir sıvısı bulunmaktadır. Bu demir ise manyetik alanın oluşması ve hareket halinde olmasını sağlamaktadır. Yani eriyik haldeki bu demir manyetik alanın oluşmasını sağlamakta ayrıca bu demirin hareket etmesi, manyetik alanının da değişimine neden olmaktadır.

Yüzbinlerce yıl önce manyetik alanın bugünün tam tersi yönde olduğunu bugün bize bilim söyleyebilmektedir. Bilim bunu okyanus altındaki kum taneciklerinin oluşturduğu katmanları inceleyerek söyleyebilmektedir. Günümüzde de bu manyetik hareketlilik devam etmektedir. Yani durağan değil dinamik bir özellik arz etmektedir.

20. yy başlarında bir yılda yaklaşık 10 mil olan hareketlilik günümüz de 40 mile çıkmıştır. Yani manyetik alanın sapma hareketi yıllara göre farklılık gösterebilmektedir. Bilim, bu sapmaların gelecekte ne hızda değişim göstereceğini öngörememektedir. Bu yıl 40 mil olan sapma, bir sonraki yıl binlerce mil olabilir. Bunu kestirmek günümüz teknolojisi ile imkansızdır. Çekirdekteki eriyik demirin ne zaman ne kadar hareket edeceği tahmin edilemez.

Dünyanın Manyetik Alanı ve Kıyamet İlişkisi

Yukarıda verdiğimiz hadisi şerifte beklenen ve düşünülen; gelecek bir günde dünyanın aniden ters istikamette dönmeye başlayıp, Güneşin batıdan doğmasına sebep olacağıydı. Ancak bu basit düşünce bilimsel açıdan izahı imkansız gibi durmaktadır.

Ancak bu olguya farklı bir bakış açısıyla bakılması durumunda olay bilimsellik kazanacaktır. Şöyle ki bugünkü kuzey manyetik alanının Kanada’dan Sibirya’ya yer değiştirmesi demek, Pusulanın şimdiki durumundan 180 derecelik bir sapma anlamına gelir ki bu durum bilimsellikle de örtüşür. Kısacası 180 derecelik bir sapma demek, pusulada Doğunun Batı, Batının ise Doğu olması demektir. Yani bir sabah kalkıp pusulaya baktığınız da Güneşin Batı’dan doğuşuna şahit olabilirsiniz ki, o zaman da gafil olanlar için çok geç olmuş olacaktır.

Doğrusunu Allah bilir…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.